FAQ

Måste jag öppna ett konto för att kunna handla hos er?

Nej, det behöver du inte. Du kan göra inköp och checka ut som gäst varje gång, men genom att skapa ett konto hos oss kan du beställa utan att behöva ange dina uppgifter varje gång du handlar hos oss. Du kan registrera dig nu, eller så kan du först börja handla och skapa ditt konto innan du checkar ut på kundvagnssidan.

Hur skapar jag ett konto?

Klicka på "Logga in/Registrera" följt av "Skapa ett konto" och fyll i dina personuppgifter.

Hur beställer jag?

Handla de varor du vill ha och lägg dem i din kundvagn. När du är klar kan du gå vidare till din varukorg och checka ut. Kontrollera att all information är korrekt innan du bekräftar dina köp och din betalning.

Hur betalar jag för mina beställningar?

Vi accepterar betalningar med Klarna, ett säkert och bekvämt betalningsalternativ.

Kan jag ändra och avbryta min beställning?

Tyvärr kan vi inte annullera en beställning när den väl har lagts. Detta gör det möjligt för oss att packa dina beställningar effektivt och minimera fel. Vi rekommenderar att du kontrollerar din beställning innan du lägger den.

Hur vet jag om min beställning har bekräftats?

När du har lagt din beställning kommer du att få ett e-postmeddelande från oss som bekräftelse på att vi har tagit emot din beställning. Observera dock att beställningarna skickas först när din kreditkortsbetalning har godkänts och fakturerings- och leveransadressen har verifierats. Alternativt kan du kontrollera statusen för din beställning i "Mitt konto" om du är en registrerad användare.